10/9: «To musikalske herrer» og «Åtgaum»

Tid: Tirsdag 10. september klokka 20
Sted: Ekspedisjonen, Sortland
Pris: 

Sesongstart i Sortland jazz- og viseklubb: Dobbelkonsert med: ”To musikalske herrer” og ”Åtgaum”

Sortland jazz- og viseklubb kickstarter høstens klubbprogram med en viseaften! Det blir
dobbelkonsert med dyktige, lokale musikere denne gangen.

Begge konstellasjoner har høstet fine tilbakemeldinger overalt de har opptrådt. Til sammen
utgjør besetningen i disse to gruppene noen av Vesterålens ypperste musikere.

«Cornelis-viser og tilliggende herligheter» med Åtgaum
I mørke vinterkvelder har tre hadselværinger og en sortlending holdt varmen med samspill og fleirstemt sang. Det endte opp i et program med fokus på Cornelis Vreeswijk og hans viselandskap. Underveis har også tekster av andre diktere blitt plassert i landskapet. Dette er de «tilliggende herligheter» som kommer til å dukke opp under kveldens konsert, altså en rein subjektiv oppfatning av hva som passer inn i Vreeswijks verden. Programmet tar utgangspunkt i Vreeswijks mest kjente viser, dikt med skrått blikk på kjærligheten og samfunnet, der vi bl.a. finner Fredrik Åkare, Cecilia Lind og Veronica. Men noen mindre kjente viser er også tatt med, bl.a. som en del av fortellingen om denne bemerkelsesverdige nederlandske svensken. I de tilliggende herligheter er dikt av både Bjørnstjerne Bjørnson og Åsmund Olavson Vinje slik Tromsøduoen Tobben & Ero formet dem, og her er tekster av Rudolf Nilsen, Jens Bjørnebo og Ole Paus. De fire som står bak programmet har for anledningen tatt det optimstiske gruppenavnet Åtgaum. Gruppa har satt sammen instrumenter som Cornelis Vreeswijk ofte brukte i sine framføringer.

Besetningen består av:

Jens Sundbø – vokal, gitarer, piano.
Geir Remen – vokal, gitarer.
Royer Martin Larsen – bass
Tor 
Håkon Gabriel Håvardsen – perkusjon

Konsertens andre halvdel profilerer to andre markante musikere fra Vesterålen. Skjalg Bjørstad og Johnny Bakken skulle være kjent for de fleste

«To musikalske herrer i visedrakt»

Skjalg Bjørstad trakterer mange instrumenter, og er en anerkjent og mye benyttet akkompagnatør for mange musikkfolk i regionen. I tillegg opptrer han solistisk, en trekkspillvirtuos utenom det vanlige. Johnny Bakken sin lyse og vakre tenorstemme har runget i de fleste kulturrom i Vesterålen, og mange vil kjenne han både som solist og som dirigent for flere kor. Både Johnny og Skjalg har gjennom sine lange musikk-karrierer samarbeidet med kjente norske størrelser i norsk musikkliv. Duoen har fått meget gode tilbakemeldinger fra publikum og presse for sitt konsept «To musikalske herrer i visedrakt», som de påbegynte i 2010. I konserten møter vi et spekter av musikk de har forelsket seg i gjennom mange års erfaring på scenen. Viser fra flere land, innen flere sjangere og litt trekkspillvirtuositet er på menyen denne kvelden – Prøysen, Sommerro, Vamp, Ole Paus m.m. Summa summarum burde det være duket for en flott viseaften med variert, kjent og kjær visemusikk!

Sortland jazz- og viseklubb ønsker publikum hjertelig velkommen!

 

 

 

X