Om festivalen

Program for Sortland Jazzfestival 2013 – den 25. festivalen i rekken!

(Lytt gjerne til festivalspillelista vår mens du leser resten av denne teksten!)

Det er ingen ubetydelig jubilant som feirer den siste uken av september 2013. Vi er stolte over å kunne presentere nasjonale artister fra øverste hylle – i tillegg til noen ekstra gjester fra utlandet. Alt er duket for at byen skal settes på hodet i en storslått musikkfest der mang en sjanger er representert. Vi er skråsikre på at dere finner noe for hele familien under Sortland Jazzfestival 2013 25. – 29. september.

Men først har vi en aldri så liten tjuvstart å komme med. Allerede helgen før Sortland Jazzfestival sparker vi så smått ballet i gang med et svingende jazzcruise med hurtigruten lørdag 21. september. Seilaset går fra fra Sortland til Stokmarknes og bandet er ingen ringere enn Hot Club de Norvège, anført av Jon Larsen. Som alltid skaper Hot Club en ellevill stemning med sin string swing sigøynerjazz.

Onsdag – den tradisjonelle åpningsdagen av festivalen, blir det som vanlig jazzparade gjennom sentrum, før New Orleans-inspirerte Funky Butt spiller barnekonset i Samfunnssalen. Og det blir kirkekonsert, tradisjonen tro. Dette året med Ole Paus. Paus kan se tilbake på en over 40 år lang artistkarriere, og har vært brennaktuell denne vinteren i forbindelse med andre sesong av TV2-favoritten Hver gang vi møtes. Her har andre norske artister gjort Paus sine låter, og Paus har tolket deres låter. Denne kvelden, 25. september, står altså viselegenden selv på scenen i Sortland kirke – med sitt eget materiale.

Come(back) Shine!
Torsdag fylles av en gammel publikumsfavoritt: Come Shine, med Live Maria Roggen i spissen, ble startet på Jazzlinja på NTNU på slutten av 90-tallet. I en periode var de en av Norges største jazzsuksesser og trakk fulle hus med sine tolkninger av jazzstandardlåter. Ikke så rart, egentlig, Come Shine er nemlig et band i verdensklasse. Etter comebacket i 2011 skrev Dagbladet at bandet brukte nøyaktig 17 sekunder på å bekrefte at magien fra storhetstida fortsatt er tilstede. Vi ser fram til en vakker, vakker konsert.

Fredag byr også på en rikholdig meny, både av musikk og mat. Rett etter arbeidstid spiller nemlig det kritikerroste unge Tromsø-bandet OH! Sushi-konsert med sin silkemyke, småfunky soulmusikk. I samarbeid med Nordlaks blir det servering av de lekreste sushiretter, og her er det god grunn til å glede seg til både det musikalske og det kulinariske. Det hele finner sted i Nordlaks sin personalkantine. Dagen byr ellers på både seniorkonsert med tradjazz av Second Line Jazzband fra Sverige, poplåter i samtidsdrakt med Sortland kammerensemble, før det er duket for riktig storfest på kvelden.

Fredag kveld kan vi nemlig by på et av Norges mest vitale liveband når den 25. Sortland Jazzfestival feires med Violet Road på scenen. Violet Road er kjent for et liveshow som få band gjør etter dem, og for en utadvendt konsertopplevelse uten like. Fire Kåfjord-brødre og en stk vokalist fra Andenes utgjør dette sjarmtrollet av en folkrock/pop-gruppe, i år kjent bl.a. for en fabelaktig Lindmo-opptreden og samarbeid med rockenestor Åge Aleksandersen. Har du vært på Violet Road-konsert vil du umiddelbart tilbake – sånn er det bare.
Farmers Market
Spilloppmaker Stian Carstensen er trekkspill-virtuos så det holder. Farmers Market slapp i fjor platen med den treffende tittelen Slav to the Rhythm – og gjester igjen Sortland etter noen fantastiske konseter her tidligere år. Forvent latterkule etter latterkule fra publikum og imponerende musikalske prestasjoner fra scenen med dette bandet som etter eget utsagn har alliert seg med «våpendragere fra høykastene i India, lavslettene i Trøndelag, romfolk fra Bulgaria og Bon’folk fra Fræna.» I god lørdagstradisjon blir det selvfølgelig også Sildejazz på Notloftet, i år med Second Line Jazzband.


Årets Jazzfestival avrundes på Naustet i Sigerfjorden søndag med familiekonset med favorittene Fliflet/Hamre. Duoen har spilt på Sortland flere ganger før og møtt stor entusiasme. I Fliflet/Hamre dundres rå balkantoner ut mellom vare nordiske moll-perler og jødiske ettertenksomheter, norske kystmelodier eller italienske partisansanger. Og kanskje perkusjonist og trommis Ole Hamre har med sitt særegne instrument Hamrofonen?!

Vi ønsker dere alle velkommen til den 25. Sortland Jazzfestival! Følg med på websiden vår og på Facebook for lydklipp, videosnutter og mer info om årets festival!

Se full oversikt over programmet her.
Kjøp billetter her.

X