Sortland Jazzfestival 2014

Anne Grete Preus foto1Gled dere til Sortland jazzfestival 24. – 27.  september!

Lørdag 20 september sparkes årets Sortland jazzfestival i gang med tjuvstart på Hurtigruta. Den amerikanske vokalisten Nancy Harms forgyller høstlandskapet langs Sortlandssundet med sin flotte jazzvokal på årets Jazzcruise.

Fra onsdag 24 september er det for alvor i gang. Som vanlig med stor gateparade. I år ender vi opp foran Kulturfabrikken. Der er barna invitert på konsert med Rasmus og verdens beste band i selveste «Møysalen».

Sortland Jazzfestival tar for første gang i bruk Kulturfabrikken med alle dens muligheter. Men, festivalen holder fortsatt på sine tradisjoner: Ingen jazzfestival uten kirkekonsert. Årets artist i Sortland kirke er Moddi – den Spellemannsprisvinnende unge låtskriveren fra Senja.

Ellers er Sildejazzen på Notloftet er på plass, med jazzbandet Røshnes jazzband. Etterjobbjazz fortsetter, og det blir jazzkafé på lørdag. Fjorårets nyskapning på Nordlaks fortsetter, denne gang med Sigrid Brennhaug og Grand slam. Med andre ord skulle det være gode muligheter til å få stilt både sulten og den musikalske apetitten.

Sortland Jazzfestival er opptatt av at alle aldre skal finne sitt på festivalen vår. Barna får konsert sammen med Alvin Pang og Sortland sinfonietta. Ungdomsskolelevene skal på konsert med Amund Maarud band, og de voksne kan oppleve Maarud på Kulturfabrikken senere på kvelden. Anne Grete Preus vil nok mange glede seg til, og Hekla stålstrenga, som spile for utsolgt hus i Narvik og etfullsatt operahus i mars, innbyr til fest i «Møysalen» lørdag kveld.

Festivalen har booket inn en rekke flotte jazzartister: Tore Johansen med det franske bandet «Verona», Pixel, og Petter Wettre i spissen for et knallsterkt band med Arild Andersen, Jon Christensen og Hans Mathisen. For ikke å snakke om Håvard Stubø kvartett.

Her ligger alt til rette for fire dager tett på store opplevelser. Sett av datoene 24. – 27. september.

Her finner du full programoversikt og billettinfo for årets festival.

X